Bærekraft

Kobe Utemiljø har stort fokus på å drive en verdikjede som er bærekraftig, med en minimal miljøpåvirkning. Vi har sett oss lei på «bruk og kast» kulturen og har fokus på å lage produkter som varer, uten at det skal gå på bekostning av design, funksjonalitet og komfort.

Litt om våre møbler:

Møblene er i hovedsak laget av stål og treverk. 

Stål:

Stål er miljøvennlig, varig og sterkt. Det er fullstendig resirkulerbart og kan fremstå i en helt ny form og med nytt formål. Faktisk er det verdens mest resirkulerte produkt. En avgjørende grunn til dette er et velfungerende internasjonalt marked for handel av skrapstål. Den viktigste faktoren er de skrapbaserte stålverkene, som bearbeider store mengder skrapstål. Hele dette kretsløpet har motiver utover det økonomiske aspektet, og dette bidrar til at stålindustrien er bærekraftig.

Treverk:

Kebony treverk er vedlikeholdsfritt og utrolig holdbart. Det er hentet ut frabærekraftige skoger, impregnert med en biobasert, ikke giftig væske. Det er både svanemerket og FSC-sertifisert.  

Royalfuru er et naturlig og stabilt trevirke med lang levetid. Det er mer miljøvennlig og krever mindre vedlikehold enn annet impregnert trevirke. 

Oppsummert gir dette gode og bærekraftige produkter som vi i Kobe Utemiljø er stolte av å kunne levere.

Jon Henrik Østern

Daglig leder

Kobe Utemiljø AS