Bærekraft

Kobe Utemiljø har stort fokus på å skape en verdikjede som er bærekraftig. Vi har sett oss lei på «bruk og kast» kulturen og har satt fokus på produkter som varer, uten å gå på bekostning av miljø, design, funksjonalitet og komfort.

Våre materialer:

Stål:

Stål er miljøvennlig, varig og sterkt. Det er fullstendig resirkulerbart og kan fremstå i en helt ny form og med nytt formål. Faktisk er det verdens mest resirkulerte produkt. En avgjørende grunn til dette er et velfungerende internasjonalt marked for handel av skrapstål. Den viktigste faktoren er de skrapbaserte stålverkene, som bearbeider store mengder skrapstål. Hele dette kretsløpet har motiver utover det økonomiske aspektet, og dette bidrar til at stålindustrien er bærekraftig.

Treverk:

Kebony treverk er vedlikeholdsfritt og utrolig holdbart. Det er hentet ut fra bærekraftige skoger, impregnert med en biobasert, ikke giftig væske. Det er både svanemerket og FSC-sertifisert. Se link for mer info om produktet:

https://no.kebony.com/sustainability/  

Royalimpregnert furu er et naturlig og stabilt trevirke med lang levetid. Det er mer miljøvennlig og krever mindre vedlikehold enn annet impregnert trevirke. Våre leverandører av treverket er både PEFC sertifisert og innehar EPD på produktet. Se link for mer info om produktet:

https://marnarbruk.no/royal/

Oppsummert gir det miljøvennlige og bærekraftige produkter som vi i Kobe Utemiljø er stolte av å kunne levere.

Jon Henrik Østern

Daglig leder

Kobe Utemiljø AS